Αναζητούμε προσωπικές λύσεις για κάθε μέρα

Σακχαρώδης Διαβήτης

ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Διαβάστε ακόμη Η ζωή με το Σακχαρώδη Διαβήτη

Από το 1923 η Lilly ηγείται διεθνώς στη φροντίδα του Διαβήτη. Η χρονιά αυτή αποτελεί ένα ορόσημο αφού τότε κυκλοφόρησε η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη ινσουλίνη παγκοσμίως. Από τότε έως και σήμερα στόχος της Εταιρείας είναι να καλυφθούν οι ποικίλες ανάγκες των ατόμων με Διαβήτη, μέσα από την έρευνα, την καινοτομία και τις συνεργασίες. Το ευρύ και συνεχώς αυξανόμενο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο και η διαρκής δέσμευση για παροχή πραγματικών λύσεων –από φάρμακα έως υποστηρικτικά προγράμματα και βοηθητικά υλικά- καταδεικνύουν την προσήλωση στο στόχο για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από Διαβήτη.

Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ προσηλωμένη στο ίδιο όραμα και αξίες, πραγματοποιεί όλες τις κατάλληλες ενέργειες και συνεργασίες, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει προσωπικές λύσεις για κάθε μέρα.

Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ πρωτοπορεί στην Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα!

Πέραν, ωστόσο, της έμπρακτης υποστήριξης της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης της Ιατρικής Κοινότητας στην Ελλάδα, η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ πρωτοπορεί και στον τομέα της Κλινικής Έρευνας.

Με την άρτια διεξαγωγή Κλινικών Ερευνητικών Προγραμμάτων και στοχεύοντας στη διεύρυνση της γνώσης αναφορικά με τις παθήσεις, καθώς και στην αξιολόγηση νέων φαρμακευτικών παραγόντων, η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, κατά την τελευταία εικοσαετία, σε συνεργασία με τους Έλληνες ερευνητές, έχει καταφέρει να μετουσιώσει σε πράξη το αρχικό της όραμα:

Σας προτείνουμε να δείτε Επιπλοκές του διαβήτη

  • Τη συμμετοχή εκατοντάδων Ελλήνων ιατρών – ερευνητών και μεγάλου αριθμού ασθενών στη διεξαγωγή πλήθους Κλινικών Ερευνητικών Προγραμμάτων υπό την ερευνητική της ομπρέλα.
  • Τη δυναμική συνέχιση και τη διερεύνηση μεγάλου αριθμού φαρμακευτικών παραγόντων, σε πλήθος Θεραπευτικών Κατηγοριών. Κεντρική θέση στην προσπάθεια αυτή έχει η Θεραπευτική Κατηγορία του Διαβήτη, με περισσότερα από 30 ερευνητικά προγράμματα, από το σύνολο άνω των 125, να αφορούν νέες θεραπευτικές επιλογές για τους Διαβητικούς ασθενείς. Η ανάγκη για διεύρυνση της γνώσης και για νέες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπευτικές λύσεις θα υπάρχει, όσο θα υπάρχει ο άνθρωπος.
  • Την προσπάθεια για την ορθή διάγνωση και στη συνέχεια την επιλογή της σωστής, εξατομικευμένης θεραπείας, στην οποία η ερευνητική σκαπάνη διαδραματίζει κομβικό ρόλο. Στην αναζήτηση αυτή, η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ συνεχίζει δυναμικά την επένδυση για την ανάπτυξη της ερευνητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, με νέες ιδέες και νέες προτάσεις να δείχνουν το δρόμο.

Υποστηρικτικά προγράμματα και βοηθητικά υλικά- καταδεικνύουν την προσήλωση στο στόχο για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από Διαβήτη.
Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ προσηλωμένη στο ίδιο όραμα και αξίες, πραγματοποιεί όλες τις κατάλληλες ενέργειες και συνεργασίες ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει προσωπικές λύσεις για κάθε μέρα

Η Ιστορία του Διαβήτη

Ο όρος “Διαβήτης” χρησιμοποιήθηκε από τον Αρεταίο της Καππαδοκίας (200 μ.Χ.), ο οποίος κατέγραψε αναλυτικά τη νόσο και τα συμπτώματα της.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αναγνωρίστηκε ως ασθένεια χιλιάδες χρόνια πριν από οποιαδήποτε θεραπευτική προσπάθεια. Κλινικά συμπτώματα, τα οποία έμοιαζαν με αυτά του Σακχαρώδους Διαβήτη είχαν περιγραφεί από τους Αρχαίους Αιγυπτίους το 1500 π.Χ., ενώ ο όρος “Διαβήτης” χρησιμοποιήθηκε από τον Αρεταίο της Καππαδοκίας (200 μ.Χ.), ο οποίος κατέγραψε αναλυτικά τη νόσο και τα συμπτώματα της.

Ο όρος “Σακχαρώδης” αποδόθηκε από τον Βρετανό Thomas Willis το 1675, ο οποίος παρατήρησε ότι τα ούρα και το αίμα των ασθενών είχαν γλυκιά γεύση, ενώ τo 1776 o Dobson απέδειξε τα ανεβασμένα επίπεδα γλυκόζης στα ούρα και στο αίμα.

ΔΙAΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η εμφάνιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και η αντιμετώπισή του διαχρονικά

04/05/17

Το 1857 ο Claude Bernard (Γαλλία) καθόρισε το ρόλο του ήπατος στη γλυκογένεση και την θεωρία ότι ο Διαβήτης οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή γλυκόζης. Ο ρόλος του παγκρέατος στην παθογένεση του Διαβήτη προσδιορίστηκε από τους Mering and Minkowski (Αυστρία) το 1889.

Τα πρώτα 20 χρόνια του 20ου αιώνα οι επιστήμονες ερευνούσαν την υπόθεση της εσωτερικής έκκρισης του παγκρέατος, η απουσία της οποίας μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές στους πάσχοντες, οι οποίες αποκαλέστηκαν “Διαβήτης”.

Η μόνη διαθέσιμη “θεραπεία” για το Διαβήτη τότε ήταν η καθυστέρηση της εξέλιξής του μέσω της ασιτίας, η οποία οδηγούσε στο θάνατο των πασχόντων. Συνεπώς, ο Διαβήτης ήταν μια τρομακτική ασθένεια.

Προτείνουμε να διαβάσετε Διάγνωση & τύποι διαβήτη

Fredrick Banting

Το Φθινόπωρο του 1920 ένας νεαρός Καναδός ιατρός, ο Fredrick Banting είχε μια πρωτοποριακή ιδέα, να προσπαθήσει να αποδείξει την υπόθεση της εσωτερικής έκκρισης του παγκρέατος και το 1921 ξεκίνησε τα πειράματά του.

Δυο χρόνια μετά η Lilly κατάφερε να παράξει ινσουλίνη σε ποσότητες επαρκείς για να καλύψει της ανάγκες της Βορείου Αμερικής. Έκτοτε ξεκίνησε η προσπάθεια βελτίωσης των θεραπειών της νόσου που ονομάστηκε «Διαβήτης».

Τα ορόσημα της Lilly στη φροντίδα του Διαβήτη

1876

Ο συνταγματάρχης Eli Lilly συστήνει ένα μικρό εργαστήριο στην Ινδιανάπολη. Πρόθεσή του είναι να παρέχει φάρμακα με ποιοτικά συστατικά, ακριβή σύσταση και έντιμη επισήμανση.

1886

Η Eli Lilly and Company γίνεται η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία των Η.Π.Α. που αναλύει με ελέγχους ρουτίνας όλα της τα προϊόντα.

1920

Banting και Best

Αργότερα την ίδια χρονιά, ο Frederick G. Banting, ιατρός, συλλαμβάνει το πείραμα που μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη διαλείπουσας παγκρεατικής «εσωτερικής έκκρισης», η οποία είναι απαραίτητη για την πρόληψη του Διαβήτη.

1921

Ο Ρουμάνος φυσιολόγος καθηγητής Nicolae C. Paulescu αναφέρει την επιτυχή θεραπεία Διαβητικών σκύλων με ένα εκχύλισμα του παγκρέατος που ονομάζεται «παγκρεΐνη».

Ο Banting πείθει τον James J. R. Macleod, ιατρό, καθηγητή φυσιολογίας στο πανεπιστήμιο του Τορόντο να του παραχωρήσει πειραματόζωα και εγκαταστάσεις προκειμένου να ξεκινήσει την έρευνά του.

Υπό την εποπτεία του Macleod, ο Banting και ο βοηθός του Charles H. Best, τελειόφοιτος της ιατρικής σχολής, ξεκινούν πειράματα σε ζώα, τα οποία θα επιβεβαιώσουν την ύπαρξη της ινσουλίνης.

Οι Banting και Best κατάφεραν να παρατείνουν τη ζωή ενός σκύλου με προχωρημένο Διαβήτη κάνοντάς του ενέσεις με το εκχύλισμα του παγκρέατος.

Ο James B. Collip, διδάκτορας, βιοχημικός στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, καθαρίζει το εκχύλισμα από τις προσμείξεις, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους.

Ο Banting παρουσιάζει τα ευρήματα των πειραμάτων της ομάδας του Τορόντο στην Αμερικανική Εταιρεία Φυσιολογίας, στην οποία συμμετέχει ο George H. A. Clowes, Ph.D., διευθυντής ερευνών της Lilly.

1922

Ο Clowes προτείνει συνεργασία της Lilly με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο για την εμπορική παρασκευή της ινσουλίνης. Η συμφωνία υπογράφεται το Μάιο.

Ο Leonard Thompson, ηλικίας 14 ετών, είναι ο πρώτος άνθρωπος με Διαβήτη που λαμβάνει ινσουλίνη.

Ο ερευνητής χημικός της Lilly George Walden παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας σταθερής μορφής ινσουλίνης, καθώς και στην εύρεση μιας μεθόδου εξαγωγής και παραγωγής της σε μεγάλες ποσότητες από τους αδένες βόιου και χοίρειου παγκρέατος.

Μετά από τους τρεις πρώτους μήνες της παραγωγής, η Lilly παρήγαγε σχεδόν 5.400 μονάδες ινσουλίνης. Μέχρι το τέλος του έτους, η παραγωγή έχει φτάσει τις 100.000 μονάδες ανά εβδομάδα.

1923

Οι Banting και Macleod παίρνουν το βραβείο Νόμπελ φυσιολογίας της ιατρικής για την ανακάλυψη της ινσουλίνης. Η Lilly θέτει σε κυκλοφορία τις συγκεντρώσεις U-10, U-20 και U-40 της Iletin (ζωϊκής προέλευσης ινσουλίνη). Πρόκειται για την πρώτη εμπορικά διαθέσιμη ινσουλίνη.

1924

Η Lilly παρουσιάζει τη συγκέντρωση U-80 της Iletin.

1925

Η Lilly επιδεικνύει τη δέσμευσή της στη μαζική παραγωγή ινσουλίνης, παρέχοντας το φάρμακο σε περισσότερους από 30.000 ασθενείς και 8.000 ιατρούς.

1929

Η Lilly παρουσιάζει την ειδική βόιας ζωϊκής προέλευσης ινσουλίνη.

1937

Η πρώτη σταγόνα ανθρώπινης ινσουλίνης

Ο σχηματισμός της πρωταμινικής ινσουλίνης το 1936 από τον Hans C. Hagedorn, M.D., της εταιρείας Nordisk στην Κοπεγχάγη και της πρωταμινικής ψευδαργυρούχου ινσουλίνης, από τους David A. Scott, Ph.D., και Albert M. Fisher, Ph.D. των εργαστηρίων Connaught επιτρέπει στη Lilly την παραγωγή της πρωταμινικής ψευδαργυρούχου ζωικής προέλευσης ινσουλίνης.

1946

Στις 23-24 Σεπτεμβρίου 1946 συστήνεται με χορηγία της Lilly εις ανάμνησιν της 25ης επετείου της ανακάλυψης της ινσουλίνης μια διεθνής κλινική για το Διαβήτη στο πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο της Ιντιάνα, στην Ινδιανάπολη.

1950

Η Lilly παρουσιάζει την NPH ζωϊκής προέλευσης ινσουλίνη.

1952

Η Lilly παρουσιάζει τη συγκέντρωση U-500 της ζωϊκής προέλευσης ινσουλίνης.

1953

Οι επιστήμονες της Lilly Otto K. Behrens, Ph.D., Alfred Staub, Ph.D. και Leroy Sinn επιτυγχάνουν στον καθαρισμό και την κρυσταλλοποίηση άλλης μιας ουσίας που βρίσκεται στους αδένες του παγκρέατος. Η ουσία αυτή καλείται γλυκαγόνη και κυκλοφορεί αργότερα με στόχο τον τερματισμό του υπογλυκαιμικού σοκ που οφείλεται στη χαμηλή γλυκόζη αίματος σε ασθενείς με Διαβήτη.

1954

Η Lilly θέτει σε κυκλοφορία τη ζωϊκής προέλευσης ινσουλίνη Lente®. Προχωρημένες τεχνικές παραγωγής και διαδικασίες καθαρισμού οδηγούν σε βελτιωμένες ινσουλίνες.

Η Lilly εκδίδει εκπαιδευτικό υλικό για να διευκολύνει τη διδασκαλία των παιδιών γύρω από το Διαβήτη.

1957

Διαφήμιση ινσουλίνης

Ο Solomon A. Berson, M.D., είναι ο πρώτος ερευνητής που τιμάται από τη Lilly με το “Outstanding Scientific Achievement Award” (-βραβείο εξαιρετικού επιστημονικού επιτεύγματος-) και αναγνωρίζεται από την Αμερικανική Εταιρεία Διαβήτη για την επιδεδειγμένη έρευνά του στο χώρο.

Οι επιστήμονες της Lilly William W. Bromer, Ph.D., Behrens και Sinn αποσαφηνίζουν την αλληλουχία αμινοξέων της γλυκαγόνης.

Η Lilly θέτει σε κυκλοφορία τις ζωϊκής προέλευσης ινσουλίνες Semilente® και Ultralente®.

1960

Η Lilly θέτει σε κυκλοφορία τη γλυκαγόνη για τη θεραπεία της υπογλυκαιμίας λόγω ινσουλίνης.

1964

Η Lilly παρουσιάζει την ακετοεξαμίδη, μια από του στόματος λαμβανόμενη σουλφονυλουρία που ανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε για να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένους τύπους Διαβήτη που εμφανίζονται σε μεγάλες ηλικίες και δε μπορούν να ελεγχθούν μόνο μέσω διατροφικής παρέμβασης.

1968

Η πρώτη ινσουλίνη

Οι Ronald E. Chance, Ph.D., Robert M. Ellis και Bromer των ερευνητικών εργαστηρίων της Lilly απομονώνουν το ίδιο υλικό με αυτό που μελετούσαν οι Steiner και Oyer και καθορίζουν την ακολουθία των αμινοξέων του. Η ουσία αυτή, η οποία καλείται προϊνσουλίνη, μετατρέπεται σε ινσουλίνη μέσω της δράσης ενζύμου. [Σημείωση: Το 1967, οι Donald F. Steiner, M.D. και ο φοιτητής της ιατρικής Philip E. Oyer στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, ανακάλυψαν ότι η ινσουλίνη προέρχεται από το πρόδρομο μόριο μονής αλυσίδας, την προϊνσουλίνη, το οποίο μετατρέπεται ενζυματικά μέσα στο πάγκρεας σε ινσουλίνη και πεπτίδιο C.]

1971

Η Lilly φιλοξενεί στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα τη δέκατη πέμπτη επέτειο του συμποσίου της ινσουλίνης.

1972-1979

Με την ενσωμάτωση χρωματογραφίας διήθησης σε γέλη κατά την παρασκευή, η Lilly παράγει την ινσουλίνη «μονής αιχμής».

1973

Η Lilly παρουσιάζει τη συγκέντρωση U-100 και την NPH ζωϊκής προέλευσης ινσουλίνη.

1974

Απονέμονται τα πρώτα μετάλλια της Lilly σε πεντηκονταετείς χρήστες ινσουλίνης.

1976

Πρώιμο κιτ ινσουλίνης

Στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα συστήνεται το δέκατο έκτο συμπόσιο ινσουλίνης της Lilly προκειμένου να συζητηθεί η έρευνα γύρω από το ανασυνδυασμένο DNA με πιθανή εφαρμογή στη βιοσύνθεση ανθρώπινης ινσουλίνης.

1978

Οι David V. Goeddel, Ph.D. και η Genentech και συνεργάτες εκφράζουν σε E. coli γονίδια, χημικά συντεθειμένα από ερευνητές του City of Hope, για τις αλυσίδες ινσουλίνης Α και Β. Οι κεκαθαρμένες αλυσίδες συνδυάζονται για να παράξουν ινσουλίνη, όπως αυτή ανιχνεύεται από ανοσοπροσδιορισμό. Οι Genentech και Lilly υπογράφουν συμφωνία για την εμπορική εκμετάλλευση της rDNA ανθρώπινης ινσουλίνης.

1979

Κρύσταλλοι Humulin

Οι επιστήμονες της Lilly δείχνουν την πλήρη βιολογική δράση της rDNA ανθρώπινης ινσουλίνης και δημιουργούν ψευδαργυρικούς κρυστάλλους. Πρόκειται για τους πρώτους κρυστάλλους πρωτεΐνης rDNA.

Απονέμεται το εκατοστό μετάλλιο της Lilly σε έναν πεντηκονταετή χρήστη ινσουλίνης.

1980

Με την πρόσθετη διαδικασία καθαρμού της χρωματογραφίας μέσω ανταλλαγής ιόντων, η Lilly παράγει «βελτιωμένη μονής αιχμής» ζωικής προέλευσης ινσουλίνη, καθώς και περαιτέρω κεκαθαρμένες βόιας και χοίρειας προέλευσης ινσουλίνες.

Ο πρώτος άνθρωπος με Διαβήτη που λαμβάνει ανθρώπινη ινσουλίνη, παρασκευασμένη με τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA, είναι μια γυναίκα από το Κάνσας. Η ινσουλίνη αυτή αρχικά παρασκευάζεται από το συνδυασμό των ξεχωριστά παραγόμενων αλυσίδων Α και Β της ινσουλίνης.

1981

Η Lilly παρουσιάζει την πρώτη αντλία έγχυσης ινσουλίνης που ελέγχεται με μικροϋπολογιστή.

Η Lilly παρουσιάζει τις πρώτες, μικρές σε μέγεθος προγραμματιζόμενες αντλίες έγχυσης ινσουλίνης.

Η Lilly παρουσιάζει τα σκευάσματα Regular και Humulin NPH® (ανθρώπινη ινσουλίνη [προέλευσης rDNA]) στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για ανθρώπινη ινσουλίνη παρασκευασμένη με τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA και προετοιμασμένη μέσω του συνδυασμού των ξεχωριστά παραγόμενων αλυσίδων Α και Β της ινσουλίνης. Η Humulin είναι το πρώτο ανθρώπινο φάρμακο που παράγεται μέσω τεχνολογίας ανασυνδυασμένου DNA.

1985

Humulin

Η Lilly θέτει σε κυκλοφορία τη Humulin L.

Η Lilly εφαρμόζει υψηλής απόδοσης υγρή χρωματογραφία (HPLC) κατά τον καθαρισμό της Humulin και άλλων προϊόντων ανασυνδυασμένου DNA.

H Lilly ξεκινά την παρασκευή και διάθεση Humulin παρασκευασμένου από βιοσυνθετική ανθρώπινη προϊνσουλίνη.

Απονέμεται το πεντακοσιοστό μετάλλιο της Lilly σε έναν πεντηκονταετή χρήστη ινσουλίνης.

1994

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασθενών της Lilly σχετικά με τη σημασία του προγραμματισμού των γευμάτων, της άσκησης και της σωστής φροντίδας επεκτείνεται.

1996

Humalog

Η Lilly θέτει σε κυκλοφορία τη Humalog® (ένεση ινσουλίνης lispro, rDNA προέλευσης), το πρώτο, διαθέσιμο εμπορικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανάλογο ανθρώπινης ινσουλίνης ταχείας δράσης. H Humalog απευθύνεται σε ασθενείς με Διαβήτη και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μαζί με ινσουλίνη μακράς δράσης, εκτός εάν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με σουλφονυλουρίες σε ασθενείς με Διαβήτη τύπου 2. Η Humalog μιμείται τη φυσιολογική έκκριση ινσουλίνης μετά από τη λήψη γεύματος. Η ταχεία έναρξη δράσης, λόγω του αυξημένου ρυθμού απορρόφησης, σημαίνει ότι, όταν χρησιμοποιείται ως γευματική ινσουλίνη, η Humalog θα πρέπει να χορηγείται αμέσως πριν ή μετά το γεύμα. Η σύντομη διάρκεια δράσης της Humalog σημαίνει ότι οι ασθενείς, π.χ. οι ασθενείς με Διαβήτη τύπου 1, των οποίων τα επίπεδα βασικής ινσουλίνης δεν είναι επαρκή, θα χρειαστούν μια μεγαλύτερη σε διάρκεια δράσης ινσουλίνη προκειμένου να επιτύχουν βέλτιστο έλεγχο της γλυκόζης.

1998

Ινσουλίνη, Humulin και Humalog

Η Lilly θέτει σε κυκλοφορία τη Humalog® Mix 25 (25% ένεση ινσουλίνης lispro, 75% εναιώρημα πρωταμινικής ινσουλίνης lispro, προέλευση rDNA) σε 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη θεραπεία ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη, οι οποίοι χρειάζονται ινσουλίνη για τη διατήρηση της ομοιόστασης της φυσιολογικής γλυκόζης. Η Humalog Mix 25 αποτελείται από 25% ινσουλίνη lispro -τη μόνη εγκεκριμένη και με άδεια κυκλοφορίας ινσουλίνη ταχείας δράσης- και 75% ουδέτερη πρωταμινική lispro (NPL), μια νέα, μέσης δράσης ινσουλίνη αντίστοιχη της ΝΡΗ. (Το 1999, η Humalog Mix 25 εγκρίθηκε προς πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες με το εμπορικό όνομα Humalog® Mix75/25 (75% πρωταμινικό εναιώρημα ινσουλίνης lispro, 25% ένεση ινσουλίνης lispro, προέλευση rDNA) για τη θεραπεία ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη και τον έλεγχο της υπεργλυκαιμίας.

1999

Η Lilly θέτει σε κυκλοφορία τις πρώτες προγεμισμένες πένες χορήγησης για τις ινσουλίνες Humulin 70/30, Humulin N και Humalog στις Ηνωμένες Πολιτείες.

H Lilly θέτει σε κυκλοφορία την ενέσιμη γλυκαγόνη, μια ανασυνδυασμένη μορφή γλυκαγόνης για τη θεραπεία της σοβαρής υπογλυκαιμίας σε ασθενείς με Διαβήτη.

Οι Takeda και Lilly παρουσιάζουν έναν από του στόματος, άπαξ ημερησίως λαμβανόμενο ευαισθητοποιητή ινσουλίνης για τη θεραπεία του Διαβήτη τύπου 2.

Η Nicole Johnson, ασθενής με Διαβήτη τύπου 1, εκλεγμένη μις Αμερική 1999, συμμετέχει στην εκστρατεία της Eli Lilly and Company “Search for the Missing Millions” για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ατόμων σχετικά με τις επιπλοκές του Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 1.

2000

Η Lilly λαμβάνει ενδείξεις για τη χρήση της Humalog σε παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών και ενηλίκων ηλικίας άνω των 65 ετών. Η Humalog ενδείκνυται επίσης για χρήση σε αντλίες έγχυσης για να ωφελήσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους.

2004

Η Humalog® είναι το πρώτο ανάλογο ινσουλίνης που αποδεικνύει την ασφάλεια σε εγκύους και ήταν η μόνη ινσουλίνη με αυτή τη διάκριση για πολλά χρόνια.

2007

Η Lilly θέτει σε κυκλοφορία τη HumaPen® LUXURA ™ HD, την πρώτη επαναχρησιμοποιούμενη πένα που χορηγεί δοσολογία μισής μονάδας, προσφέροντας στους παιδιατρικούς ασθενείς έναν ακριβέστερο τρόπο λήψης της ακριβούς δόσης που χρειάζονται.

2008

Η Lilly κυκλοφορεί τη Humalog® KwikPen ™ , την πλέον εξελιγμένη προγεμισμένη πένα ινσουλίνης.

Επίσης τα  σκευάσματα Humalog Mix25® και Mix50® γίνονται όλα διαθέσιμα με το σύστημα χορήγησης της KwikPen ™.

2013

Η Lilly κυκλοφορεί τη μοντέρνου σχεδιασμού και υψηλής αισθητικής επαναχρησιμοποιούμενη πένα HumaPen® SAVVIO ™ που διατίθεται σε τρία χρώματα.

2014

Η Lilly λαμβάνει έγκριση για την κυκλοφορία της Humalog® 200 μονάδες / ml KwikPen ™ , του πρώτου αναλόγου ταχείας δράσης ινσουλίνης υψηλής συγκέντρωσης που απευθύνεται σε ενήλικες ασθενείς που χρειάζονται υψηλότερες δόσεις ινσουλίνης προσφέροντας ισοδύναμη αποτελεσματικότητα αλλά με ½ όγκο ινσουλίνης προς έγχυση.

Η Lilly  λαμβάνει έγκριση για την κυκλοφορία του Trulicity® που ανήκει στην κατηγορία των Glp-1 αναλόγων με χορήγηση άπαξ εβδομαδιαίως με απλό και εύκολο τρόπο σε ενήλικες ασθενείς με ΣΔτ2.

Η Lilly λαμβάνει έγκριση κυκλοφορίας στην Ευρώπη της Abasaglar®, της πρώτης βιο-ομοειδούς γλαργινικής ινσουλίνης.

2016

Η Lilly γιορτάζει 20 χρόνια από την κυκλοφορία της Humalog, του πρώτου αναλόγου ταχείας δράσης ινσουλίνης, 20 χρόνια καινοτομίας με διαφορετικές μορφές, συσκευές χορήγησης και υλικά υποστήριξης με σκοπό πάντα να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων με Διαβήτη.

Πηγές Αναφοράς

  • American Diabetes Association
  • Diagnosis and classification of diabetes mellitus. Diabetes Care 2014;37(Suppl. 1):S81–S90
  • The discovery of insulin M. Bliss

06 2017

Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.